Eerst even wat uitleggen

Wat is narrowcasting?

Stel je voor dat je een magische tv hebt die je overal kunt plaatsen: in een restaurant, een winkel, een sportschool of zelfs in de wachtkamer van de tandarts. Deze magische tv heeft Ć©Ć©n speciale eigenschap: zij toont precies de juiste informatie aan de juiste mensen op het juiste moment.

Dus, als je in een restaurant bent, toont dit scherm het menu en de dagelijkse specials. Als je in een winkel bent, verschijnen er productaanbiedingen en handige tips. En in de sportschool motiveert dit scherm je met fitnessinstructies en gezondheidsadviezen.

Nou, dat is eigenlijk wat narrowcasting is! Het is als een slimme tv die content specifiek aanpast aan de mensen die het bekijken en de locatie waar ze zich bevinden. Het zorgt ervoor dat de informatie relevant en interessant is voor de mensen in de buurt. Het is als magie, maar dan met technologie! Geschikt dus voor allerlei markten!

Dus, narrowcasting helpt jou om de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste doelgroep te tonen, en dat maakt het een krachtige tool voor marketing en communicatie.

OrangetubeĀ® maakt dit mogelijk. Al je schermen beheren. Snel. Gemakkelijk. Vanaf elke plek. Altijd.

Narrowcasting of
digital signage?

Het woord ā€œnarrowcastingā€ werd voor het eerst in Nederland geĆÆntroduceerd als een slimme tegenhanger van het alom bekende ā€œbroadcasting.ā€ Terwijl ā€œbroadcastingā€ content de wereld in slingert voor een breed en divers publiek, zoals traditionele televisie en radio, werd ā€œnarrowcastingā€ bedacht om technologie te beschrijven die zich richt op een selecte, ā€œnauwkeurigeā€ doelgroep.Ā 

In andere delen van de wereld, zoals de Verenigde Staten, worden vaak bredere termen zoals ā€œdigital signageā€ of ā€œin-store marketingā€ gebruikt om soortgelijke toepassingen te beschrijven.Ā